Image

/ Grafischevormgeving
/ 3D / Opnamestudio

Stacks Image 558
De vastelaovend is bij uitstek het moment dat we elkaar weer zien en met elkaar feesten. Dit zal er in 2021 helaas anders uitzien. Toch kunnen we er samen het beste van maken. De digitale optocht is er voor vastelaovesvierders, jong en oud, die ieder jaar de moeite nemen om mee te lopen in of te komen kijken naar de optocht.

Om een aantal ideeën te noemen:

Tekeningen

Foto's

Digitale Optocht Landgraaf

Het moto van de optocht werd verzonnen door Ponk Bianca van CV De Unskes en luidt als volgt:
“In lock down óntbrik d'r kloon, mar oane lock gónt vier nit mit de kippe óp sjtok.”
Bianca Ponk Unskes
“Trek die gekste peksjke aa en loat dich zieë.”
Hubert Schunken
Wat is de bedoeling?

Wij zijn op zoek naar alle creatieve carnavalisten, jong en oud, die ons kunnen voorzien van tekeningen, foto’s, video’s of muziek… Alles wat je maar met de mensen uit Landgraaf wilt delen op het gebied van vastelaovend. In een digitale 3D-omgeving van Landgraaf laten we vervolgens onder andere tekeningen, einzelgängers, foto’s, sjpasskapellen, fanfares, wagens en vastelaovesverenigingen voorbij trekken alsof het een echte optocht is. Deze digitale optocht trekt online langs op vastelaoves-zaterdag en -dinsdag.
Ook zal de optocht te zien zijn op diverse social-media-kanalen.
In een digitale 3D omgeving van Landgraaf laten we tekeningen, einzelgängers, foto’s van je opa, Sjpasskapel, fanfare, vastelaoves verinigingen voorbij trekken alsof het een echte optocht is.
Hubert Schunken
Wil je meedoen?

Stuur dan je materiaal op via onderstaand formulier. Grote bestanden kunnen verstuurd worden naar hschunken@icloud.com via WeTransfer. Het is niet de bedoeling om reclame te maken. Deze uitingen worden dan ook geweigerd zonder enige vorm van correspondentie. Ben je nog niet zo digitaal? Je kunt jouw bijdrage ook in de brievenbus stoppen op de volgende locaties:
Stacks Image 535
Stacks Image 537
Stacks Image 539
Voorwaarden

Met het opsturen van de media geef je Digitale Optocht Landgraaf tevens toestemming het materiaal voor onbepaalde tijd, uitsluitend te gebruiken voor de Digitale Optocht Landgraaf. Tevens dien je aantoonbaar eigenaar te zijn van het materiaal. Opgestuurde media kunnen achteraf niet meer worden aangepast.

Inschrijvingen

Je kunt inschrijven van 11 tot en met 29 november 2020. Wees er snel bij, want net als bij de echte Vastelaoves Optoch, is er slechts plaats voor 111 deelnemers.

Grote bestanden kunnen verstuurd worden met
WeTransfer
Zelf geen inspiratie?

Op de website van de BCL https://www.bcl-limburg.nl staan enkele tekeningen die jullie kunnen gebruiken.

https://www.bcl-limburg.nl/resources/TEK1.pdf
https://www.bcl-limburg.nl/resources/TEK2.pdf
https://www.bcl-limburg.nl/resources/TEK3.pdf
https://www.bcl-limburg.nl/resources/TEK4.pdf

Tekening of foto

Stuur hier je tekening of foto op, zorg dat de resolutie van de foto of print screen hoog genoeg is. Op moment dat je de foto/tekening aan ons opstuurt geef je ons toestemming om deze te gebruiken. Indien je een foto stuurt graag met vermelding van de fotograaf. De gegevens die je verstuurd worden gebruik voor TV uitzending. Gegevens die je niet wilt tonen hoef je niet in te vullen in het formulier hierboven. Heb je twijfel over de kwaliteit van de foto gooi de tekening dan bij de volgende bedrijven in de brievenbus: Het Streeperkruis Het Hert Va Woabich Danny’s Bloemen & Kadoshop.
Stacks Image 529

Presentatie: Hubert & Monique

De presentatie van de digitale optocht is in handen van Hubert Schunken en Monique Vleeschhouwers. Natuurlijk allemaal op een veilige 1,5 meter afstand van elkaar. ;-)
Stacks Image 569

Voor verenigingen

Als vereniging of de einzelgänger kun je op deze pagina terecht.
Als je een foto hebt of een bericht aan het optocht publiek kun je het naar ons opsturen.
Alles is welkom
Om een aantal voorbeelden te noemen:
 • Foto van je vereniging
 • Een foto van jou als einzelgänger
 • Foto van vroeger
 • Het musiceren van je orkest
Eigenlijk alles wat je maar kunt verzinnen wat je normaal ook zou doen tijdens een optocht.
Let wel op regels die de 1,5 meter schenden worden niet toegelaten.
Videoclips of andere grote bestanden kunnen via WeTransfer verstuurd worden naar hschunken@icloud.com
Stacks Image 527

Foto of Logo

Op moment dat je de foto aan ons opstuurt geef je ons toestemming om de ze te gebruiken. Indien je een foto stuurt graag met vermelding van de fotograaf. de gegevens die u verstuurd worden gebruik voor TV uitzending (dat wat je niet wilt tonen kunt je weg laten) Voor video’s verwijzen we graag naar WeTransfer, stuur de gegevens naar hschunken@icloud.com

Voorwaarden
 • De foto of media die je opstuurt mag gebruikt worden door Digitale Optocht Landgraaf, voor onbepaalde tijd.
 • (DOL) bepaalt wie er mee doet in de optocht , het maximale aantal voor uitzending zijn 111.
 • Op moment dat je de media heb opgestuurd kunnen we deze niet meer aanpassen naar uitzending.

 • Inschrijvingen

  Inschrijvingen kunnen vanaf 11-11-20 en eindigt 29-11-20 u kunt daarna nog inzendingen insturen, echter als er dan al 111 inzendingen binnen zijn kunnen we deze waarschijnlijk niet meer toevoegen.

  Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.