Geschreven door: | Toegevoegd op: | Categorie:

LANDGRAAF – De nieuwste versie van de Vastelaoves Sjlinger Mix is afgelopen vrijdag tijdens het LVK in Heerlen officieel in ontvangst genomen door Henk Hover. Helemaal klaar om in de week voor vastelaovend de ether ingeslingerd te worden op L1-radio. De mix werd aangeboden door maker en tevens Stadsprins van Landgraaf Hubert (1e) Schunken. Tevens werd Henk gedecoreerd met de felbegeerde stadsprins orde.

Wat acht jaar geleden begon als een origineel probeersel is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende traditie op de Limburgse radio. Ook dit jaar zijn de vaste luisteraars van het bekende dialectprogramma Plat-eweg dus weer verzekerd van een nieuwe, maar liefst veertig minuten durende, potpourri van meer dan tweeëntwintig bekende en minder bekende Limburgse vasteloavendsliedjes. In de afgelopen zeven edities van de Sjlinger Mix passeerden maar liefst 154 Limburgse vastelaovendsliedjes de revue. Elke mix bevat twee maal elf nummers; van Beppie Kraft tot De Patronaatsknöppele en van Nico Ploum tot Big Benny. Ze komen stuk voor stuk voorbij. Op een originele manier aan elkaar gemixt door Hubert Schunken, eigenaar van Nightshift Productions uit Landgraaf. “Wanneer je alle acht de mixen achter elkaar zou zetten, dan krijg je een vier en een half uur durende polonaise van Limburgse vasteloavesfolklore”, aldus Hubert. “Er is in de afgelopen veertig jaar zoveel Limburgse vasteloavesmuziek gemaakt, dat veel liedjes al lang weer zijn vergeten. De sjlingermixen werken ieder jaar weer als een aangename reminder.” “Natuurlijk wordt het steeds moeilijker mooie klassiekers te vinden die nog niet eerder in een van de mixen zijn gebruikt. Maar ik probeer elke keer weer een mooie variatie te maken en niet alleen te kiezen voor de meest voor de hand liggende schlagers. Naar aanleiding van de eerdere producties kreeg ik zoveel spontane reacties dat sinds enkele jaren iedereen de mogelijkheid heeft de inhoud van de Sjlinger Mix mede te bepalen”, zegt Hubert enthousiast. Ook dit jaar zijn er weer volop verzoekjes binnengekomen. Limburgse vastelaovesmuziek leeft! Dat blijkt wel uit de vele producties die tegenwoordig gemaakt worden als inzending voor het populaire LVK en andere plaatselijke leedjeskonkoersen. Op de vraag of het niet tijd wordt voor een verzamelalbum, is Hubert stellig. “Voor volgend jaar zijn er al ver gevorderde plannen voor een officiele Vastelaoves Sjlinger Mix op CD. Deze zou dan de beste liedjes uit acht jaar Sjlinger Mix moeten bevatten. Maar voor nu is de Vastelaovend Sjlinger Mix 2017 in elk geval al weer te beluisteren via L1-radio in het muziekprogramma Plat-eweg van Henk Hover.

Wednesday February 14th, 2018
Vorige
Monday February 12th, 2007
Volgende
PHP took 0.012 seconds to execute.
Posts Folder: ../posts
Images Folder: ../image-uploads
PHP Version: 7.4.33
Alloy v3.2.0
Post ID: vastelaovend-sjlinger-mix-2017

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.