Geschreven door: | Toegevoegd op: | Categorie:

Hub'n Bub'n "Wir sind wieder da!"

Vorig jaar deden de Limburgse Hub’n Bub’n nog mee aan de ‘Süd-Tiroler Grand Prix der Volkstümliche Musik’ met het nummer ‘Wir sind wieder da’. Daarmee behaalde de groep de vijfde plaats in de finale. Nu, een klein jaar later, is deze titel de naam van hun nieuw album. Ik beluisterde de cd om eens te kijken of het album inderdaad die veelbelovende titel waardig is.

Bij het luisteren naar de verschillende nummers op het album merkte ik dat die jongens bijna alles kunnen spelen. Een variatie van polka tot rock, maar ook instrumentaal. Vaak is het met volkstümliche muziek zo dat je het gevoel krijgt van: dat heb ik al eens vaker gehoord. Dat is in dit geval helemaal niet zo. De liedjes zijn leuk, vrolijk en klinken fris. En als u denkt dat het album vol staat met Duitse nummers, dan heeft u het mis. Het nummer ‘De vrouw is baas in hoes’ is bijvoorbeeld zo’n Limburgs nummer dat gaat over het cliche tussen man en vrouw: Wie heeft er in huis de broek aan? Ook het lied ‘Sjpas, plezeer, beleeve’ is een lekker up-tempo nummer wat gaat over het plezier in het leven. ‘Os geet ut good’ is ook een erg sterke compositie met een tropische inslag. De trompetten en een samba percussie doen het in dit nummer prima. De zang c.q. melodie klinkt in het begin wat vreemd maar geeft het lied iets heel leuks mee. ‘Silberfaden’ is een traditioneel nummer, wat qua tempo van heel rustig naar heel snel wordt opgebouwd. Mijn complimenten aan zowel de drummer als aan de trompettist. Vooral voor hen lijkt me dit nummer een hele opgave.

Een van mijn favorieten is ‘Line dance polka’ Een instrumentaal nummer dat het best te beschrijven is als een kruising tussen ‘The Shadows’-muziek (de vroegere begeleidingsband van Cliff Richard) en polka zoals wij dat kennen. ‘Line dance polka’ is echt een sterk nummer met een goed arrangement. Het lied ‘Sjoen is oos Limburg’ dekt haar lading helemaal. Ook weer een up-tempo wat erg goed in het gehoor ligt. Het finalenummer op het album is het lied ‘Wir sind wieder da’. Dit was dus het lied waarmee de band in 2000 de vijfde plaats behaalde bij het ‘Südtiroler Grand Prix der Volkstümliche Musik’. Ook dit nummer is qua arrangement prima en ligt goed in het gehoor. Deze typische polka is overigens nog lekker en makkelijk mee te zingen ook.

De Hub ’n Bub’n hebben een album gemaakt met veel variatie van rock tot polka en zelf een beetje nostalgische Shadows-klanken. De arrangementen klinken prima en zitten goed in elkaar. Vooral het stereobeeld van het album klinkt vol, rijk en dynamisch. Zijn er na deze lovende woorden nog min puntjes zult vragen? Wat mij betreft hadden sommige liedjes qua duur wat langer gemogen. Dit heeft misschien meer te maken met mijn persoonlijke smaak. Maar of dit nu echt iets negatiefs is? Verder had de drum in sommige liedjes wat steviger in de mix mogen zitten. Tot slot kan ik alleen maar zeggen: houdt u van Limburgse muziek met een vleugje Duits, ga dan snel de muziekwinkel. Deze cd is precies wat u zoekt. Veel luister plezier!

Hubert Schunken, Landgraaf

PHP took 0.011 seconds to execute.
Posts Folder: ../posts
Images Folder: ../image-uploads
PHP Version: 7.4.33
Alloy v3.2.0
Post ID: hubn-bubn-wir-sind-wieder-da

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.