Geschreven door: | Toegevoegd op: | Categorie:

LANDGRAAF - Al maanden breken vasteloavesverenigingen en optochtcomités zich het hoofd over de mogelijkheden met betrekking tot het komende carnavalsseizoen. Wat mag wel? Wat mag niet? Wat is verantwoord of wat wordt beperkt? Langzaam maar zeker worden de onmogelijkheden meer en meer duidelijk. Met andere woorden: het ziet er steeds somberder uit.

Met een scheut creativiteit en een schuimkraag inventiviteit kunnen we er desalniettemin best wat van maken. Gewoon een beetje anders dan normaal. Hubert Schunken uit Landgraaf dacht daar ook zo over. Hij presenteert daarom de digitale optocht: een online carnavalsoptocht voor vasteloavesvierders, jong en oud, die normaal ieder jaar mee lopen in of komen kijken naar de optoch. Onder het motto “In lock down óntbrik d'r kloon, mar oane lock gónt vier nit mit de kippe óp sjtok.”, trekt deze kleurrijke stoet vasteloaves-zaterdag en -dinsdag voorbij op de digitale snelweg via diverse social-media-kanalen. Veilig te bekijken vanuit je luie stoel.

Wat is de bedoeling?

Hubert is op zoek naar alle creatieve carnavalisten die hem kunnen voorzien van tekeningen, foto’s, video’s of muziek… Alles wat je maar met de mensen uit Landgraaf wilt delen op het gebied van vasteloavend. In een digitale 3D-omgeving van Landgraaf laat hij vervolgens onder andere tekeningen, einzelgängers, foto’s, sjpasskapellen, fanfares, wagens en vastelaovesverenigingen voorbijtrekken alsof het een echte optocht is.

Wil je meedoen?

Je kunt inschrijven van 11 tot en met 29 november 2020. Wees er snel bij, want net als bij de echte optoch, is er slechts plaats voor 111 deelnemers. Kijk voor meer informatie en het deelnemersreglement op www.schunken.nl.

PHP took 0.011 seconds to execute.
Posts Folder: ../posts
Images Folder: ../image-uploads
PHP Version: 7.4.33
Alloy v3.2.0
Post ID: digitale-vasteloavesoptocht-trekt-voorbij

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.