Image

/ Grafische vormgeving
/ 3D / Opnamestudio

Grafische vormgeving / Muziek opnames

Een nieuw logo of een restyle? Hubert Schunken in Landgraaf is specialist in het realiseren van huisstijlen en logo ontwerp. Voor grote bedrijven voor zzp’ers.

Opname studio, arrangementen, mixen, mastering, reclame, jingles, of het restaureren van oude opnames zoals vinyl is onze specialiteit.

Image
Hubert

3D
Grafischevormgeving
Opnamestudio

Schunken creatief en anders

Image
Voorbeelden

Video
Webdesign
muziek arrangementen

Schunken creatief en anders

Welkom op schunken.nl

Bij Hubert Schunken, Nightshift Production is een one stop alles in huis full service betreffende muziek, internet video en CD producties.

Op moment dat u de eerste stappen zet in onze studio wordt er een duidelijk plan gemaakt. Voorbeeld u muziekopnames, laten we eerlijk zijn muziek is de eerste stap, en dat moet ook altijd zo blijven, maar in de tijd van snelle verandering zul je verder moeten denken dan muziek alleen, denk aan videoclips, TicToc, en Facebook.

Vandaar dat we dan ook zeggen, bij een muziek opname wordt er niet alleen gedacht over het arrangement en opname in onze studio. De stappen daarna zijn misschien nog belangrijker, met alle liefde maken we de muziek voor u, maar daar stopt het niet, ook de videoclip of de promotie ervan.

Bij Schunken shop je dus maar eenmaal voor videoclip of ander media uitingen, interesse neem contact met ons op.

Stacks Image 897

Stacks Image 891

Animatie

Wat houd mij bezig

Verbonge Hatz

We schrijven 18 december 2020, die dag werd de eerste demo ingezongen van een lied wat Verbonge Hatz zou worden. In September kwam er een oproep vanuit de stuurgroep, met de vraag om met een liedje te komen. Mijn partner in het schrijven van teksten had deze dezelfde avond nog paraat. Op dat moment werden de eerste pijlers gezet voor dit gezamenlijk lied, gemaakt door mensen uit Landgraaf, als steun in de rug voor de komende Vastelaovend. Iedereen die ik belde of een bericht heb gestuurd wilde direct mee doen. Hardy Mertens werd gebeld voor een trompet en trombone arrangement. Gezien de huidige omstandigheden en het korte tijdsbestek, was het helaas niet mogelijk om alle zangers en muzikanten die Landgraaf rijk is, uit te nodigen en toe te voegen aan dit mooie project. Dat zou helemaal fantastisch zijn geweest! Ondanks alles wensen we iedereen een fijne Vastelaovend. Stichting Stuurgroep Presenteert: 111 Spore Landgraaf

 • Marielle Vaessen
 • Sem van Horssen
 • Dennis Martens
 • Hennie Darding (Sjtadsprins)
 • Jos Wetzels (Zuldervrung)
 • Ronald Pijls
 • Eva Pascale
 • Caroline Bosch
 • Jolijn Smeets
 • 45elf
 • Hubert Schunken
 • Erik Stevens
 • Nic Heuvelmans
 • Marcel & Raymond Kortis (Duo Kortiszonen)
 • John Borjans
 • Anja Geraets
 • Bianca Zweiphennig
 • Paul van Loo
 • Peer Heiligers
 • Kyra van den Boogaard
 • Roger Pierik
 • RonnyRon
 • May Quaedflieg
 • Bert Dirks
 • Egon van der Meulen
 • Patrice Meens
 • Franco Peters
 • Jessica Willigenburg
 • Raymond Vlecken

Geniet ervan en tot binnenkort. Bianca & Hubert

Informatie over mijn werk neem contact met mij op
Bel 0620436878 of mail naar info@schunken.nl

Image

Logo en huisstijl

Jouw bedrijf is meer dan een logo of een website. Met een overtuigende, goed vormgegeven huisstijl, laat je zien wie je bent en waar je voor staat.

3D Animatie

Vormgeving vormt al jaren een van de andere diensten van Hubert Schunken. Naast het maken van posters banners en internet pagina’s is 3D de laatste jaren steeds belangrijker geworden.

Image

Grafische Vormgeving

Online en offline alle uitingen zijn belangrijk. Dus of het nu gaat om een goed logo, je website, je nieuwsbrief, advertenties, het inrichten van je social media, de signing van je pand of het verzorgen van je drukwerk, Hubert Schunken regelt het!

Image

Voorbeelden

Vastelaovend-Sjlinger-Mix

Het is inmiddels een jaarlijks hoogtepunt in de vastelaovesprogrammering op L1. Je zou bekans kunnen spreken van ‘verplichte kost’ voor de echte carnavalsmuziekliefhebber: de Vastelaovend-Sjlinger-Mix

260 Liedjes

In de afgelopen tien edities zijn maar liefst 260 liedjes de revue gepasseerd. Ook dit jaar zijn er meer dan 30 schlagers op originele wijze aan elkaar gemixt en verbonden. Naast bekend materiaal van onder andere De Kloomp, Vleddig, Katja Henz, Beppie Kraft, La Bamba en Erwin, is er ook dit jaar weer plaats voor het Limburgs breed minder bekende repertoire van bijvoorbeeld Misj Masj, Abby en d’r Reënboagkloeb Haander. “Dat heb ik altijd bewust gedaan. Een mooie mix van bekende en minder bekende liedjes. Oud- en nieuw materiaal.

Image

Traditioneel en uptempo

Traditioneel en uptempo. Het zit er allemaal onverwacht afwisselend in. En probeer dat maar eens op een leuke wijze aan elkaar te breien.”, zegt Hubert. “Zo bevat de Vastelaovend-Sjlinger-Mix dus voor elk wat wils. Zeker toen ik een aantal jaren geleden luisteraars opriep om vooraf hun voorkeurliedjes door te sturen. Sindsdien krijg ik uit alle Limburgse hoeken en gaten originele, vaak minder bekende aanvullingen. Natuurlijk kan ik in één mix niet alles gebruiken. Maar het enthousiasme van mensen om mee te helpen inspireert mij wel enorm.”, bevestigt Hubert.

Image

Vastelaovend Sjlinger Mix 2021

Voor de twaalfde keer op rij maakte de Landgraafse DJ Hubert Schunken een lange slinger van Vastelaovesliedjes. In dit coronajaar duurt die mix maar liefst 45 minuten. Je hoort ‘m zaterdagmiddag in Plat-eweg.

De onderstaande liedjes zijn verweven in de mix:

 1. Intro: Maurice Horsmans, Mit de Fanfaar van Gen Hei, & Ut Majorette Korps
 2. Mit d'r Kop In De Wolke - Ummer D'r Neaver
 3. Verbonge Hatz - 111 Sjpore Landgraaf
 4. Köpke Pien- Gootgemootj
 5. Hinge Gen Hergod's Vot - Paul & Leo
 6. Sjteut Mich Op - WW Band
 7. Ein Jaor - Laef!
 8. Ode Aan 'T Kefee - Wolter en Moonen
 9. Hou Een Beppie Afstand Bart Storcken (feat. Beppie Kraft)
 10. Ich Ben Mich D'r Eine - Ben Erkens
 11. Operetteketet - De Batsekratzers
 12. Oet Limburg Kump De Meziek - Beppie Kraft
 13. Dich Kins Miech Tralalalala - Beppie Kraft
 14. In De Wolken - De Breurkes
 15. Dit Zien Mien Daag - Gwen
 16. Kom Mit Die Hendjes - Zjèr Bataille
 17. Durf Tse Leave - De Herringbiessere
 18. I Woabich - Hakkezuem
 19. Roetewisser - Fabrizio
 20. Waat Ein Waer - Sjra Puts
 21. Dae'n Hauve Haan - De Geliende
 22. Ut Dreejt Um Vastelaovend- De Bubs
 23. Allersjunste Karneval - Reënboagkloeb Haander
 24. Het Leve Es Lang Noch Net Vorbeij - Domm & Dööl
 25. Jekke Pulle - Clara & Maria
 26. Gaas - DJ Admin, Bink & Big Benny
 27. Mi Se Mamo Radi - Schintaler
 28. Brèk De Nácht - Bjorn & Mieke
 29. In ieëre Hersjteld - D’r Tim
 30. Veer Haole Alles Oet De Kas - Jordy Swillens
 31. Maak 't Laat - Heite Soep
 32. Janse Bagge Band – Sollicitere

Luister hem terug

Image
Meer producties

Meer producties van Hubert Schunken en voorbeelden vind je hier
Meer Vastelaovend Sjlinger Mix vind je hier

Image
Stacks Image 526

Social Media

Muziek en nieuws, altijd op deze pagina

Volume hubert

Jo van de Laarschot

|

Ummer d’r Neaver (UDN) al jaren een begrip in Limburg Binnenkort start hun eerste theatertoer. Limburg Online had een gesprek met toetsenist Jo van de Laarshot over het wel en wee van deze populaire groep uit Kerkrade.

Ik schrok me rot! Mijn vrouw nam de telefoon op: iemand van radio 3 aan de lijn, hij wilde wat informatie. Mijn vrouw riep nog door de telefoon: “Ben je niet goed wijs, om zo vroeg te bellen!” Toen ik de telefoon over nam trok ik per ongeluk de stekker uit de muur en verbinding was verbroken. Dat had inderdaad de doorbraak kunnen zijn, maar we hebben de naam natuurlijk ook niet mee: ‘Ummer d’r Neaver’.

Hoe ben jij begonnen in de muziek? Wil je het hele verhaal horen? Ik kreeg ooit een folder van de muziekschool in de handen gedrukt en heb daar zes jaar opgezeten. Toen ik ging studeren ben ik gestopt en heb de muziek vervolgens een hele tijd gelaten voor wat het was. Het klinkt misschien raar, maar pas na mijn eigen bruiloft ben ik weer begonnen. Waarom? Ik kreeg een piano van mijn vader cadeau. In die tijd was ik ook liefhebber van synthesizer-muziek (zoals Klaus Schulze) en kocht ook een synthesizer om toch wat meer te gaan experimenteren met geluiden. Tot die tijd had ik nog nooit met iemand samen gespeeld. Ik kwam via een kennis bij een blaaskapel terecht. Daar speelde ik twee jaar een repertoire waar ik eigenlijk helemaal niets aan vond, maar ik deed veel ervaring op. Ik kwam in die tijd gitarist Ronald Scipio tegen die op dat moment lid van een bandje was. Ik mocht meespelen en mijn eerste optreden was in een café vol met mensen. Ik werd direct voor de leeuwen gegooid. Na een korte rustperiode las ik in de krant: ‘Ummer d’r Neaver zoekt accordeonist’. Ik heb toen opgebeld en moest op auditie. We hebben flink wat lol gemaakt die dag. Ik werd aangenomen terwijl ik nog geen noot gespeeld had.

Wie schrijft bij UDN meestal de teksten? Teksten schrijven doen we meestal samen, maar af en toe individueel. Mark bijvoorbeeld schrijft vaker zeven teksten op een dag. Vervolgens legt hij deze voor aan de groep en samen bedenken wij de muziek. Daarna krijg je een proces van wikken en wegen, maar we komen er wel uit.

Kunnen jullie na al die jaren nog origineel zijn qua teksten? Natuurlijk! We proberen als UMD altijd te zoeken naar die dingen in het leven die je zelf kunt meemaken. Neem nou ‘d’r Pincodesljajer’. We willen niet steeds terug vallen op de bekende onderwerpen. In ons 20-jarig bestaan hebben we slechts één liedje gemaakt over liefde, ‘Mit d’r kop in de wolke’.

Is muziek en UMD voor jullie een fulltime baan? Jammer genoeg kunnen we van dit plezier niet leven. We hebben allemaal nog een reguliere baan. Onze bassist werkt in een reclamedrukkerij en de gitarist zit in de IT-wereld. Joost is zanger van beroep en werkt freelance voor operaproducties. Mark Hermans was altijd advocaat, maar op een gegeven moment was hij dat wereldje zat. Nu werkt hij in de uitvaartwereld. Ikzelf werk al bijna 25 jaar bij het C.B.S. in Heerlen.

Vind je het niet jammer dat jullie met UMD nooit echt zijn doorgebroken? We zijn blij met wat we nu al voor elkaar hebben gekregen. In Limburg horen wij qua muziek bij de top. Het is niet zo gemakkelijk en er zit naar mijn mening niet meer in. ‘Ouwe leem’, de videoclip die te zien was bij TMF, was al een topervaring. Toen het plaatje werd opgepikt door de Nederlandse muziekzender stuurde Marlstone gelijk een plugger naar diverse radiostations. Twee dagen daarna ging ’s morgensvroeg om 5:30 uur de telefoon. Ik schrok me rot! Mijn vrouw nam de telefoon op: iemand van radio 3 aan de lijn; Hij wilde wat informatie. Mijn vrouw riep nog door de telefoon: “Ben je niet goed wijs, om zo vroeg te bellen!” Toen ik de telefoon over nam trok ik per ongeluk de stekker uit de muur en verbinding was verbroken. Dat had inderdaad de doorbraak kunnen zijn, maar we hebben de naam natuurlijk ook niet mee: ‘Ummer d’r Neaver’. Laat ik eerlijk zijn: een hitje zouden wij super vinden, maar we doen er te weinig voor. Dat komt natuurlijk weer doordat het bij UMD eigelijk allemaal vanzelf gaat. Een paar uur repeteren en dan vinden wij het wel goed.

Als jullie een album opnemen, hebben jullie dan de vrije hand in de productie? Als wij in de studio zijn, dan doen we het op onze manier. Zouden we met een andere producer werken, dan moet alles op zijn manier. Dat willen wij niet. Wij leggen ook geen grote druk op de groep omdat er eindelijk weer eens een album moet komen.

Wat vind jij van de muziek die de laatste jaren word gepresenteerd bij ‘De Sjlagerparade’ in Kerkrade? Jammer genoeg, en dan praat ik niet alleen voor Kerkrade, bestaan er ongeschreven carnavalswetten. Dat zie je ook steeds weer terugkomen op het L.V.K. Op een liedje moet je of de polonaise kunnen lopen of kunnen walzen. Daar tussenin bestaat niets. Een Braziliaans arrangementje wil nog wel eens lukken, maar dan houdt het qua uitzonderingen op. Op de tweede plaats moet de tekst altijd gaan over vastelaovend of we gaan nog niet naar huis. Maak je eens een tekst over een pincode, dan vragen de mensen zich af wat dat met carnaval heeft te maken. Ik vind het jammer dat men het experiment niet aan durft om eens iets anders te maken.

Waar is UDN op dit moment mee bezig? Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereiding van een theatertoer door diversen zalen in Limburg. Het leuke en speciale van de show is dat we mensen in de zaal zelf laten beslissen wat wij moeten spelen. Dit zorgde overigens tijdens een try-out in de stadsschouwburg Heerlen voor onvergetelijke en lachwekkende momenten. Er werden nummers gevraagd die wij bijna vergeten waren.

Zijn er al ideeën voor een nieuw album? Ons meest recente album was een afronding van 20 jaar UMD. We hebben natuurlijk nog het een en ander op de plank liggen. Wat ons heel leuk lijkt is bijvoorbeeld een productie met het Limburgs Symfonie Orkest. We hebben in februari met dit orkest door Limburg getourd en dat was echt een ervaring. Er zijn ook opnames van gemaakt; de arrangementen klonken echt geweldig. We gaan zeker nog eens samenwerken, maar hoe en wat is nog niet bekent. Wat een nieuw album betreft, we hoeven echt niet ieder jaar een CD te maken. Wel zal er dit jaar nog een cd-single verschijnen.

Ummer d’r neaver over 5 jaar? We zijn al een paar keer gestopt en af en toe wordt het te veel. Dan krijg je irritaties in de groep en botst het een beetje. Daarom lassen we ook steeds een flinke rustperiode in. Dit is meestal na carnaval. Maar wees gerust, tot 2003 zijn we er zeker nog. Tot die tijd lopen er namelijk nog contracten!

UMD, Jo van de Laarschot, Heerlen Hubert Schunken, Landgraaf

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.